Retourneren en ruilen

Toch niet tevreden over uw product? Of is het stuk? Dat is vervelend. En daar gaan we iets aan doen, beloofd.

Alle beloftes op een rijtje.

  • Eenvoudig uw product retour sturen.
  • 30 dagen bedenktermijn, na ontvangst van uw product.
  • Product ruilen? Na ontvangst van de te ruilen product, verzenden we dezelfde dag uw nieuwe product.
  • Groot of zwaar product? Dat komen we uiteraard bij u ophalen.
  • Geld terug? Binnen 14 dagen na ontbinding wordt het bedrag teruggeboekt op uw bankrekeningnummer.
  • Is uw product defect na 30 dagen? Dan heeft u minimaal 2 jaar wettelijke garantie op uw product.

Herroepingsrecht
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Retouradres:
Sanexo B.V.
Wernhoutseweg 72
4884 AX Wernhout

Modelformulier voor herroeping
U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Wanneer de consument gebruikmaakt van het herroepingsrecht, wordt de financieringsovereenkomst automatisch ontbonden.

Wanneer ontvang ik mijn verzendlabel?
Het ontvangen van uw labels kan wat tijd kosten. Na het aanmelden van uw retour, ontvangt u tijdens openingstijden van de klantenservice dezelfde werkdag een verzendlabel per e-mail. Heeft u de volgende werkdag nog geen label ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij zullen dit voor u in orde maken.

Kan ik straks in oktober mijn product in de showroom retourneren?
Ja hoor, dit is mogelijk. Voor het retourneren in de showroom hoeft u uw product niet online aan te melden. U hoeft dan ook niets uit te printen. Wilt u uw geld terug? Dan kunnen we bedragen lager dan € 30,- direct aan u terugbetalen in onze showroom. Is het aankoopbedrag hoger, dan krijgt u dit zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, teruggestort op uw bankrekening. Wij mogen wel wachten tot u (heeft aangetoond dat u) het product heeft ingeleverd in onze showroom.

Wilt u liever uw product omruilen? Reserveer dan alvast het nieuwe product door het te bestellen. U hoeft nog niet te betalen tijdens het reserveren.

Wat is de status van mijn retourzending?
Zodra wij in ons magazijn aan de slag gaan met uw pakket, sturen we u een bevestiging per mail. Het kan voorkomen dat uw product is aangekomen in ons magazijn volgens de Track & Trace informatie, maar dat u nog geen ontvangstbevestiging heeft gekregen. Geen zorgen, het kan tot 24 uur duren voordat we uw retour in behandeling nemen. Vervolgens verwerken wij uw retour. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met de door uw gewenste oplossing. Ook hiervan houden we u op de hoogte per mail.

Heeft u uw pakketje meer dan 3 dagen geleden teruggestuurd en nog steeds niets gehoord? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Hoe kan ik mijn retour wijzigen of annuleren?
U hoeft uw retour niet te annuleren. Uw retour vervalt automatisch wanneer u uw product niet binnen 14 dagen terugstuurt na het aanmelden ervan. Wilt u iets wijzigen aan uw retour? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat als ik mijn verzendlabels niet kan printen?
Heeft u geen printer? Schrijf het retournummer en het retouradres dan zelf op de doos. Gebruik hierbij als retouradres het adres op de verzendlabel.

Kan ik mijn retour laten ophalen?
Is uw product zwaarder dan 30 kilo en/of groter dan 175 x 78 x 55 centimeter? Dan komen we het product bij u thuis ophalen.

Wanneer u uw retour aanmeldt via het online retourformulier vertellen we u meteen of u het zelf op moet sturen of dat het opgehaald wordt. Onze bezorgers kunnen uw product vaak de volgende werkdag ophalen. Bij het ophalen geldt dezelfde service als bij het leveren.

Andere vervoerder
U kunt er ook voor kiezen om niet van onze retourservice gebruik te maken, maar de betreffende artikelen zelf terug te sturen via een andere vervoerder. De kosten hiervoor zijn dan voor uw eigen rekening. Vergeet niet om altijd een afgiftebewijs van uw geretourneerde artikel(en) te vragen en goed te bewaren voor uw eigen administratie!

Na het ophalen kan het tot 5 werkdagen duren voordat uw product terug is bij Sanexo. Zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, zorgen we dat u uw geld terug heeft. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat de goederen bij u zijn opgehaald, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Verwacht u een nieuw product? Zodra het bij ons magazijn is aangekomen versturen wij uw nieuwe product.

Wat zijn de retourvoorwaarden?
Uw retour aanmelden kan binnen 30 dagen, na ontvangst van uw product.
Hierna krijgt u nog eens 14 dagen de tijd om uw product gratis terug te sturen.
Retourneren doet u in originele staat en verpakking (indien redelijkerwijs mogelijk). Dus bekijk het product gerust zoals u in de winkel zou doen. Bijvoorbeeld: haal een kraan uit de doos en bekijk hem van alle kanten, maar ga het niet installeren.
Na 30 dagen is het niet meer mogelijk om de overeenkomst te herroepen. U heeft wel altijd minimaal 2 jaar garantie op uw product.

Is uw product toch nét teveel gebruikt? Dan laten we u er niet mee zitten. U ontvangt dan een deel van het oorspronkelijke aankoopbedrag terug. Hoeveel dat is, is gebaseerd op de staat waarin u het product terugstuurt.

Hoe retourneer ik mijn producten gratis?
Retourneren is altijd eenvoudig, en binnen de 30 dagen kunt u nog kiezen of u uw product om wilt ruilen of uw geld terug wilt.

  • Meldt uw retour aan via het online retourformulier of retourneer via onze showroom.
  • Gebruik een stevige verpakking om het product in te pakken. Print uw verzendlabel uit en plak deze op de doos of schrijf het retouradres op de doos. Die vindt u overigens ook in de mail die u van ons heeft ontvangen.
  • Lever uw pakket in bij een postkantoor.
  • Zodra we uw product in het magazijn hebben ontvangen gaan we aan de slag. Bij omruiling sturen we op de dag van ontvangst het nieuwe product naar u toe. Wilt u uw geld terug? Dan staat het zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, op uw bankrekening. Wij mogen wel wachten met terugbetaling tot wij het product hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u het product heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Heeft u geen printer? Schrijf het retournummer en het retouradres dan zelf op de doos. Gebruik hierbij als retouradres het adres op het verzendlabel.