Infrarood

Infrarood

Infrarood biedt een aantal belangrijke voordelen op het gebied van uw gezondheid. Wat is Infrarood? Infrarood is een onderdeel van het lichtspectrum wat voor het menselijke oog niet waarneembaar is. Infrarood licht is de golflengte en de frequentie op de huid die als warmte wordt ervaren.

De straling van de Infrarood gaat eenvoudig door uw huid waardoor uw spieren en gewrichten makkelijk bereikt worden. De warmte van de straling is 100% veilig en voelt aangenaam op uw huid. Infrarood stralen hebben een positieve werking op uw spieren, gewrichten, immuun stelsel en uw huid. Met de Infrarood stoomcabines en de Infrarood douche panelen van Sanexo haalt u een stukje wellness in huis. Een Infrarood stoomcabine of douchepaneel biedt u de ultieme manier van ontspanning en heeft een positieve werking op uw gezondheid.

Infraroodstraling goed voor uw spieren en gewrichten

De infraroodstraling zorgen ervoor dat de afvalstoffen afgevoerd worden. Opgehoopte zuren verdwijnen snel waardoor spierpijn sterk verminderd. Ook voedings- en bouwstoffen worden sneller afgevoerd. Uw lichaam kan hierdoor sneller herstellen na het sporten. De versnelde stofwisseling zorgt ervoor dat de spieren beter doorbloed zijn waardoor uw spieren soepeler worden.

Spier- en gewrichtsaandoeningen zijn veel voorkomende klachten. De warmte van de Infraroodstraling dringt diep door in uw huid, wat uw bloedsomloop stimuleert. De spierspanning neemt hierdoor af waardoor uw minder stijf bent en de gewrichtspijn neemt af. Infraroodstraling wordt veel gebruikt bij het verlichten van reumapijn.

Infraroodstraling goed voor uw huid

Uw doorbloeding wordt verbeterd door de Infraroodstraling wat goed is voor uw huid. Nieuwe cellen worden beter opgebouwd en oude cellen worden sneller afgevoerd door de verbeterde doorbloeding; uw huid herstelt sneller van wondjes en beschadigingen. Infraroodstraling is een mooi hulpmiddel als u bijvoorbeeld last heeft van acné of psoriasis. Ook verlicht de straling de pijn van brandwonden, de hersteltijd wordt minder en het minimaliseert de littekens.