Badkamermeubels

Badkamermeubels

Badkamermeubels van Sanexo bieden de uitkomst om uw badkamer zo efficiënt mogelijk in te richten. Het is tegenwoordig een onmisbaar gedeelte in uw badkamer. Kijkt u eens naar onze functionele en prijsbewuste modellen en kies voor een meubel die in uw unieke badkamer past. Vorm zo uw badkamer, compleet naar eigen wens.

Advies

Een badkamermeubel kiest u niet zomaar. U dient de tijd te nemen om al uw wensen op een rijtje te zetten. De volgende vragen kunt u zichzelf stellen om een helder beeld te krijgen welke type of formaat meubel het beste bij uw wensen aansluit:

1) Hoe breed en hoe diep dient mijn badkamermeubel te zijn?

2) Wil ik een enkele wastafel of een dubbele wastafel?

3) Wil ik liever een wastafel of liever een waskom?

4) Welke materialen vind ik mooi en welke materialen passen het beste bij mijn wastafel/ waskom?

5) Wat voor kleur badkamermeubel past bij mijn huidige interieur?

6) Heb ik ook nog een kolom- of een spiegelkast nodig?

TOELICHTING OP BOVENSTAANDE VRAGEN:

1) De breedte en de diepte van de badkamermeubels is afhankelijk van de ruimte in uw badkamer, uw persoonlijke smaak en uw gebruikersvoorkeur. Er zijn vier standaardbreedtes, namelijk 60 cm, 80 cm, 100 cm en 120 cm. Andere breedtes bestaan er natuurlijk ook, maar deze vier breedtes komen het vaakst voor. Een groter badkamermeubel biedt u meer opbergruimte waarin u o.a. uw handdoeken of verzorginsgproducten kunt opbergen. Optisch oogt het mooier om aan beide kanten van uw badkamermeubel nog circa 5-10 cm ruimte over te houden tussen de muur of kolomkast en uw badkamermeubel.

2) De ruimte, de indeling en uw gebruikersvoorkeur bepalen de breedte van uw wastafel. Als u weinig ruimte in uw badkamer heeft kunt u kiezen voor een badkamermeubel van 60 cm breed. Sanexo biedt u ook mogelijkheden voor een dubbele wastafel. Ons advies is dan om te kiezen voor een badkamermeubel vanaf 100 cm. Indien u kiest voor een dubbele wastafel, dient u rekening te houden met de aanschaf van twee kranen, twee afvoerpluggen en twee sifons.

3) Er wordt steeds meer geëxperimenteerd met wastafels of waskommen. De keuze is afhankelijk van de ruimte in uw badkamer, uw persoonlijke smaak en uw gebruikersvoorkeur. Een wastafel met rechthoekige vormen creëert een strak design in uw badkamer. Een waskom in uw badkamer versterkt de wellnessbeleving en geeft de ruimte een luxe uitstraling. Heeft u plaats voor een badmeubel van minimaal 100 cm? Kies dan voor twee waskommen naast elkaar.

4) Tegenwoordig zijn wastafels en waskommen in diverse materialen verkrijgbaar. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken, zowel op het gebied van ontwerp als onderhoud. Hieronder een kort overzicht van materialen en wat handig is om te weten.
- Keramiek:
Het materiaal van keramische wastafels/ waskommen is een vorm van gebakken aardewerk met een glazuurlaag erop. Dit is momenteel nog de meest standaard materiaalsoort en wordt al jaren in de sanitairbranche gebruikt. Dit aardewerk is vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen. De sterke glazuurlaag is krasvast, bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen en makkelijk schoon te houden. Keramiek is vanwege de gebruiksvriendelijkheid ontzettend populair.
- Mineraalmarmer:
Mineraalmarmer, ofwel composiet, is een mengsel van mineraalpoeder en polyetherhars. Hier komt de naam composiet ook vandaan; het is gemaakt van verschillende soorten componenten. Het grootste voordeel van mineraalmarmer is dat een designer veel ontwerpmogelijkheden heeft. Met mineraalmarmer kunnen er strakke rechte hoeken en randen gemaakt worden. De wastafels/ waskommen die van mineraalmarmer zijn vervaardigd hebben kenmerkende strakke hoeken en randen. Dit is bij keramiek niet mogelijk. Keramische wastafels/ waskommen hebben namelijk meer ronde hoeken en randen. Verder is mineraalmarmer net als keramiek eenvoudig schoon te houden. Mineraalmarmer is goed bestand tegen krassen en slijtage. Er dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat mineraalmarmer gevoelig is voor agressieve schoonmaakmiddelen of andere huishoudelijke chemicaliën. Uw haren verven en uitspoelen boven een wastafel van mineraalmarmer is dus niet aan te raden. In dat geval kunt u beter kiezen voor een wastafel van keramiek.
Wij adviseren u om altijd de bijsluiter van een schoonmaakmiddel te lezen als u kiest voor mineraalmarmer. Verder is mineraalmarmer niet bestand tegen hittebronnen boven de 65 °C. Houd hier dus rekening mee bij het gebruik van heet water of andere hete voorwerpen.
- Solid surface:
Solid surface (‘solide oppervlakte’) is ook een composiet. Het is namelijk geproduceerd uit de componenten mineralen en harsen. Solid surface is in de afgelopen jaren in snel tempo populair geworden in Nederlandse badkamers. Het materiaal heeft namelijk een aantal zeer bijzondere eigenschappen en voordelen. Solid surface is niet poreus en heeft een intense kleur. Het is slijtvast, schoon (er zitten namelijk geen minuscule openingetjes of naden in), vlekwerend en vochtbestendig. De robuustheid van het materiaal zorgt ervoor dat bijvoorbeeld bijtende stoffen de oppervlakte niet aantasten.
- Natuursteen:
Natuursteen is overal ter wereld aanwezig en wordt gewonnen uit steengroeven. Een aantal soorten natuursteen zijn graniet, hardsteen, marmer, kalksteen, travertin, leisteen en kwartsiet. Natuursteen heeft een uniek karakter en een prachtige uitstraling waarbij bijvoorbeeld graniet één van de hardste materialen is die er bestaat. Het is bestand tegen zuren, bevat geen kalk waardoor vlekken niet snel zichtbaar zijn en is krasbestendig en glad. Natuursteen heeft tevens een mooie strakke uitstraling en is daarom erg populair.

5) Smaken verschillen en dit maakt het een zeer persoonlijke vraag. Bij het kiezen van de juiste kleur kunt u rekening houden met donkere en lichtere kleuren. Donkere kleuren kunnen ervoor zorgen dat de badkamer kleiner oogt, lichtere kleuren kunnen ervoor zorgen dat de badkamer ruimer oogt. De keuze is afhankelijk van de ruimte in uw badkamer of uw persoonlijke smaak. Belangrijk is dat de kleur van uw nieuwe badkamermeubel matcht met de huidige kleuren in uw badkamer. Indien u kiest voor een complete verbouwing voor uw badkamer, adviseren wij een moodbord te maken met de gewenste kleuren, indeling of vormen. Hiermee maakt u het makkelijker voor uzelf om de juiste kleur voor het badkamermeubel te kiezen.

6) Dat is afhankelijk van uw eigen smaak en welke opbergkasten u in uw badkamer wilt plaatsen. Een kolomkast biedt meer opbergruimte voor uw hand- en baddoeken of voor uw voorraad shampoo of tandpasta. Daarbij kan het de finishing touch voor de indeling van uw badkamer zijn. Een spiegelkast is misschien handig om medicijnen uit het zicht te houden. Sanexo verkoopt een compleet assortiment van kasten, om uw badkamer af te maken.

Laat u door onze sanitairspecialisten adviseren over de mogelijkheden of maak uw keuze uit ons online assortiment.