Onderhoud Douchecabine en Doucheruimte

Omdat Sanexo producten verkoopt, die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en uitstekende kwaliteit vergt het onderhouden en reinigen ervan u weinig tijd en moeite. U vindt hier advies en tips hoe u zelf invloed kunt uitoefenen op de duurzaamheid van uw aankoop en waarmee u de douche en uw doucheruimte in topconditie kunt houden, zodat u nog jarenlang van uw aankoop kunt genieten.

Op onze website vindt u ook advies en tips die ingaan op de reiniging en het onderhoud van onze overige producten uit ons assortiment, van spiegels en wastafels tot kranen en radiatoren.

 

Doucheruimte

Om een lekker fris en hygiënische doucheruimte te behouden, raden wij u aan de volledige ruimte na elk gebruik met schoon koud water af te spoelen. Zo verwijdert u eenvoudig achtergebleven vuil en zeepresten. Om ook het ontstaan van kalkaanslag te voorkomen, raden wij u aan vervolgens de gehele doucheruimte, inclusief de douchebak of vloer, met een douchewisser en daarna met een zachte droge doek af te nemen.

Houd er bij het reinigen en onderhouden van uw doucheruimte rekening mee dat onjuist of onzorgvuldig reinigen of onderhouden de dekking van onze garantie kan beperken of uitsluiten. Sommige Reinigingsmiddelen zijn niet geschikt voor gebruik op natuursteen en overige zuurgevoelige oppervlakken, zoals goud en koper.

Glas

Het glaswerk van verschillende douchewanden en -deuren uit ons assortiment heeft een behandeling met Nano-tech ondergaan, het glas is voorzien van een beschermende laag waardoor kalk en vuil minder snel hechten.

Het gebruik van schurende middelen en toebehoren, zoals schuurmiddel, schuursponzen en microvezeldoeken, en bijtende, chloorhoudende, azijnhoudende en andere zure en agressieve middelen is af te raden, omdat deze zowel een eventueel aanwezige NANO-coating als het glasoppervlak zelf kunnen aantasten en krassen, doffe plekken en andere beschadigingen kunnen veroorzaken.

Douchebak

Wanneer u in uw doucheruimte een douchebak heeft en het SMC- of acryl verstevigd met glasvezeloppervlak na verloop van tijd door normaal gebruik eventueel lichte krassen vertoont of dof wordt, kunt u dit eenvoudig wegwerken door een polijstwas te gebruiken. Zo krijgt het oppervlak opnieuw een blinkende toplaag. Om het oppervlak zo grondig mogelijk te reiniger raden wij u aan om na ieder gebruik de douchebak met schoon koud water af te spoelen en vervolgens met een douchewisser en zachte droge doek af te nemen.

Het gebruik van schurende middelen en toebehoren, zoals schuurmiddel, schuursponzen en microvezeldoeken, en bijtende, chloorhoudende, azijnhoudende en andere zure en agressieve middelen is ook in dit geval af te raden, omdat deze het oppervlak van uw douchebak kunnen aantasten en krassen, doffe plekken en andere beschadigingen kunnen veroorzaken.

Plaats het liefst de douchebak tegen eventuele wandtegels aan. Het aanbrengen van wandtegels na het plaatsen van de douchebak zal het oppervlak van uw douchebak verkleinen, wat het risico met zich meebrengt dat bijbehorende douchewanden en/of -deuren niet meer volledig op het overgebleven oppervlak van de douchebak passen.

Chroom

Om langer te kunnen genieten van uw kranen en chromen onderdelen kunt u deze na elk gebruik met schoon koud water afspoelen en vervolgens met een zachte droge doek afnemen.

Afvoer

Om verstoppingen te voorkomen raden wij u aan om na elk gebruik de afvoer of douchegoot vrij te maken van haren, dit zijn dé veroorzaker van verstopping in de afvoerleidingen van zowel de wasbak, de douche en het bad. Dit wordt dan nog eens verergerd door de zeepresten, huidvetten en tandpasta die daardoor vastgehouden worden.

 

Heeft u vragen over welke middelen en producten u wel of niet kunt gebruiken, hoe u eventuele oppervlakteschade kunt voorkomen of herstellen of heeft u andere vragen met betrekking tot het reinigen of onderhouden van uw aankoop? Onze vakkundige collega’s helpen u graag verder.